Projekt “Znanje je ključ” u potpunosti je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Europski edukacijski forum iz Zagreba u partnerstvu s Pučkim otvorenim učilištem iz Knina nastavlja realizaciju aktivnosti u okviru projekta „Znanje je ključ“, kojim će se osposobiti 25 nezaposlenih žena za poslove njegovateljice odnosno dadilje. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.Vrijednost projekta iznosi 1.045.222,99 kuna, a Europska unija osigurala je 100 posto potrebnog iznosa.

Sve projektne aktivnosti zasigurno će donijeti socijalne i ekonomske dobrobiti kninskom području, a indirektno i Šibensko-kninskoj županiji jer će oprema, nabavljena za potrebe projekta ostati na korištenje i u vlasništvu POU Knin.

Realizacijom ovog projekta, osobe koje budu sudjelovale na projektu kroz ulogu u projektnom timu, kao i njihove organizacije u cjelini, dodatno će ojačati svoje kapacitete u području upravljanja partnerstva, rada s ciljanom skupinom i u provedbi EU projekata. Također, stvorit će se osnove za daljnji rad na budućim projektima iz područja vezanim za ciljanu skupinu, ali i općenito na zajedničkim područjima partnerskih organizacija iz ovoga projekta.

Projekt doprinosi održivom razvoju i zaštiti okoliša. Projektne aktivnosti će se obavljati bez papira. Iz tog razloga nema promocije putem letaka i brošura, a polaznice će koristiti tablete koji će se nabaviti u okviru projekta.

Svakoj polaznici osigurani su besplatni obroci tijekom trajanja edukacije, svi nastavni materijali i stručna praksa u sklopu koje će imati priliku vidjeti i primjere dobre prakse na besplatnom četverodnevnom studijskom putovanju u Njemačkoj.

Očekuje se da će kroz 500 nastavnih sati u Pučkom otvorenom učilištu Knin 25 žena uspješno završiti obrazovanje i steći kompetencije za zanimanje njegovateljice odnosno dadilje, dobiti uvjerenje o stručnoj osposobljenosti, što će im omogućiti bolju poziciju na tržištu rada, zapošljavanje ili samozapošljavanje.

U prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Knin u utorak, 18. veljače 2020. u 12,30 sati održat će se radionica o osposobljavanju i edukacijama za sve zainteresirane, a planirani početak je u ponedjeljak, 24. veljače 2020.

Nastava će se provoditi od ponedjeljka do četvrtka.

.
Nezaposlene žene koje žele sudjelovati u projektu mogu se prijaviti na broj

098 9237 982

Više informacija o projektu pročitajte ovdje.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Europskog edukacijskog foruma.

www.esf.hr

www.strukturnifondovi.hr

Comments are closed