rsz_1eucionica-cerada-2x1m-horiz-0

Ovaj projekt se provodi uz financijsku potporu Europske unije.

Nositelj projekta je Europski edukacijski forum, a provodi ga u partnerstvu s Večernjim listom i 24 sata TV.

www.vecernji.hr/eucionica

EUčionica 2: Moj dom u EU je nastavak vrlo uspješnog informativnog projekta EUčionica (2012), čiji je cilj povećati opće razumijevanje hrvatskih građana o Europskoj uniji, njezinim politikama i programima i znanja o prilikama ulaskom Hrvatske u EU. U zemlji gdje se samo 12% stanovništva smatra dobro informiranim o EU, ovaj projekt se bavio čestim zabludama, stereotipima i nedostacima znanja o EU, te što to može donijeti državama članicama iz ‘mi smo sada u EU’ perspektive.

Projekt, koji je financiran kroz EU IPA INFO 2011, provodi Europski edukacijski forum u partnerstvu s Večernjim listom i 24sata TV. Cilj projekta je rješavanje pažljivo odabranih praktičnih pitanja koja se odnose na hrvatsku javnost dajući im istaknuto mjesto u masovnim medijima te time dosežući što širu publiku.

Projekt je spomenuti cilj već postigao kroz objavu više od 100 članaka online koje je čitalo gotovo 130.000 ljudi, 12 duplerica i 1 specijala u printu koje je čitalo u svakom izdanju gotovo 280.000 čitatelja te izradom i emitiranjem 8 TV panel emisija s prosjekom od 176.000 gledatelja po emisiji. Razvijene i primijenjene su također inovativne komunikacijske metode uključujući online nagradne kvizove, natječaj za najbolji esej s nagradnim studijskim putovanjem u Strasbourg te prvu besplatnu online edukaciju kako pisati EU projekte u kojoj je sudjelovalo preko 2.000 ljudi diljem Hrvatske!