U srijedu, 11. studenog, s početkom u 11:00 sati održava se konferencija “Kriza na vratima Europske unije: Ukrajina, Sirija, Sjeverna Afrika” u organizaciji Europskog edukacijskog foruma i Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj.

Europski edukacijski forum (EEF) i Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj organiziraju konferenciju pod nazivom, “Kriza na vratima Europske unije: Ukrajina, Sirija, Sjeverna Afrika” u srijedu, 11. studenog, s početkom u 11.00 sati u Kući Europe, Augusta Cesarca 4-6, u Zagrebu. S obzirom na nedavna zbivanja na međunarodnoj političkoj sceni, Ukrajina, Sirija i Sjeverna Afrika prepoznate su kao žarišne točke koje imaju veliki odjek na područje Europske unije.

Na koji način one utječu na EU, koji problemi se javljaju i moguća rješenja trenutne krize ponudit će nam uvaženi govornici: Senada Šelo Šabić (Institut za razvoj međunarodnih odnosa- IRMO), Nj. E. Branko Baričević (voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj), Vice Skračić (načelnik sektora z a Afriku, Aziju, Oceaniju, Rusku federaciju i Istočno partnerstvo Ministarstva vanjskih i europskih poslova), Anđelko Milardović (Institut za europske i globalizacijske studije), Bernd Hüttemann (Europski pokret SR Njemačke), Mario Krešić (Ured pučkog pravobranitelja RH), Gordan Bosanac, Centar za mirovne studije (CMS) i Karlo Čulo (predsjednik Europskog edukacijskog foruma).

 

Za sudjelovanje na konferenciji molimo prijavite se do utorka, 10. studenog,  na e-mail adresu: comm-rep-zag-event@ec.europa.eu .

Pozivamo sve zainteresirane na raspravu o trenutnim problemima i odnosima u europskom susjedstvu, izbjegličkoj krizi čiji se efekti snažno osjećaju i u Europskoj uniji, te načinima rješavanja akutalnih problema, u srijedu, 11. studenog u Kući Europe, kako bismo argumentiranom raspravom postigli čvrst stav o našoj budućnosti u Europskoj uniji!“, poručuju iz Europskog edukacijskog foruma.

Konferencija se provodi u okviru projekta „Shaping and debating the future of EU“, sufinanciranog iz  programa Europa za građane, u suradnji s organizacijama iz Estonije, Malte i BiH,  kojem je cilj informirati i educirati razne ciljne skupine u Hrvatskoj na nacionalnoj i lokalnoj razini o aktualnim EU temama i politikama, načinima zastupanja nacionalnih interesa u nadnacionalnoj areni, kako bi se dostupnim mehanizmima i instrumentima potaklo na veću uključenost u kreiranju EU politika. Kroz godinu dana, koliko traje projekt, osmislili smo niz aktivnosti (seminare, predavanja, radionice za mlade, tribine za građanstvo, okrugle stolove i sl.) u suradnji s hrvatskim i inozemnim partnerima na kojima stručnjaci predstavljaju praksu sudjelovanja u kreiranju  politika Europske unije. Program konferencije i poziv nalaze se u prilogu.

Veselimo se Vašem dolasku na konferenciju “Kriza na vratima EU: Ukrajina, Sirija, Sjeverna Afrika”u Kući Europe, Cesarčeva 4-6, u Zagrebu!

Program konferencije(1)

Pozivnica 1

 

 

 

 

Comments are closed