U ponedjeljak, 18. studenoga Europski edukacijski forum organizirao je u Kući Europe Okrugli stol na temu «Informiranost o EU i kapacitet Hrvatske za provedbu EU fondova».

Okrugli stol se organizirao u sklopu projekta EUčionica 2 kojeg Europski edukacijski forum trenutno provodi s ciljem povećanja informiranosti hrvatske javnosti o EU, a kojeg financira Europska unija kroz Delegaciju Europske unije u RH u sklopu IPA INFO 2011 granta.

Na ovu zanimljivu temu rapravu su poveli važni dionici iz relevantnih institucija koji djeluju na području provedbe programa EU u Hrvatskoj. Njihove prezentacije i poveznice na podatke koje su izlagali i o kojima se raspravljalo, kao i fotografije s događaja, možete vidjeti niže:

Filip Tanay – Europski edukacijski forum – Ukratko o EUčionici 2

Blok 1 – Informiranost

Mirela Rašić Predstavništvo Europske komisije u Republici Hrvatskoj

Andrea Čović Vidović, voditeljica odnosa s javnošću, Europski parlament, Ured za informiranje – Europski parlament i strukturni fondovi EU

Ana Odak, voditeljica samostalne služba za informativno-obrazovne aktivnosti, MRRFEU – Komunikacija i informiranje vezano uz EU fondove

Sandra Benčić Publiconn – Nova društvena platforma za traženje partnera i otvorenih natječaja za projekte

Blok 2 – Kapaciteti

Matea Spudićpomoćnica ravnateljice, SAFU

Denis Matasvoditelj odjela, Ured za pripremu i provedbu projekata iz programa IPA I i Prijelaznog instrumenta, SAFU

Emina Bačarka, voditeljica Odjela za financijsko upravljanje i osiguranje kvalitete, UZUVRH – Čime se Ured za udruge bavi, gdje vidjeti natječaje otvorene za udruge i pravila za sufinanciranje projekata

Albert Jedrejčić, nezavisni stručnjak za EU fondove i financijsko upravljanje projektima – Isto pravilo, različito ugovorno tijelo/ različito tumačenje

Irena Đokić i Marijana Sumpor – Ekonomski institut Zagreb, Rezultati istraživanja “Uloga hrvatskih organizacija civilnog društva u procesima pristupanja EU”

Europski edukacijski forum ovom bi se prilikom htio zahvaliti svim govornicima koji su sudjelovali na okruglom stolu i doprinijeli raspravi svojim znanjem i iskustvom, uzvanicima koji su sudjelovali na događanju te posebno Delegaciji Europske unije u Republici Hrvatskoj koja sredstvima EU financira projekt EUčionica kroz IPA INFO 2011 grant.

Za više informacija posjetite našu web stranicu projekta EUčionica i pridružite se raspravi i najvećem izvoru informacija o EU kroz našu Facebook stranicu.

Sljedeći tjedan objavljujemo i zaključke okruglog stola, stoga nas pratite i dalje!

Za kraj, pogledajte kratki info film o novoj web stranici MRRFEU www.strukturnifondovi.hr