U okviru projekta “Shaping and debating the future of EU”, koji Europski edukacijski forum provodi u surdanji s partnerima iz Estonije, Malte i BIH, u subotu, 14. studenoga 2015. održana je interaktivna radionica “Prvo znanje, potom stav: budućnost Europske unije kreiramo sad!” na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

Predavanju i radionici je prisustvovalo više od stotinu i pedeset sudionika, s kojima su predavači Ivana Hajtok i Srđan Kerčević raspravljali o političkom sustavu Europske unije, teoriji i povijesti integracije, mogućnostima sudjelovanja građana i mladih u procesu kreiranja i donošenja odluka na razini Europske unije. Sudionici su raspravljali i o aktualnoj izbjegličkoj krizi, te su, na temelju objektivni podataka, pokušali razviti konkretan stav i načine rješavanja krize. Obrazovanje je preduvjet za formiranje utemeljenih stavova o pojedinim društvenim i političkim temama, kako bi građani mogli sudjelovati u raspravi i  procesu kreiranja odluka, na lokalnoj, nacionalnoj i nadnacionalnoj razini.

Europski edukacijski forum provodi niz edukativnih radionica i predavanja o Europskoj uniji, te je i ovom radionicom ostvarena motivacija i poticaj za daljnje provođenje aktivnosti, kako bi se sudionici osposobili za ravnopravnu i argumentiranu raspravu o važnim pitanjima. Zahvaljujemo Ekonomskom fakultetu u Osijeku na suradnji u održavanju interaktivne radionice, te doc. dr. sc. Aniti Frajman Ivković i suradničkom timu na izrazitom doprinosu i logističkoj podršci za uspješnu realizaciju radionice.

Neke od komentara sudionika pogledajte u galeriji.

Comments are closed