Godišnja Skupština Europskog edukacijskog foruma održana je 11.12.2014. u Predstavništvu Europske komisije u Zagrebu. Okupljanje članova bila je prilika za raspravu o izvještaju o radu i financijskom izvješću za 2014. godinu, o planovima za nadolazeće razdoblje i mogućoj nacionalnoj i međunarodnoj suradnji.

Predsjednica udruge ukratko je predstavila projekte koji su provođeni tijekom 2014. (prezentacija i Izvještaj o radu u prilogu). Ova je godina bila više usmjerena na dovršavanje ranije pokrenutih projekata i uspostavljanje suradnje s novim potencijalnim partnerima. Najnovija suradnja odnosi se na onu s Vanjskopolitičku inicijativu BiH s kojima smo prijavili dva projekta na natječaj za razvojnu pomoć MVEP-a čije financiranje je odobreno. EEF je tijekom godine ostvario zanimljiv kontakt i započinje potencijalno uspješnu i dugoročnu suradnju s mladom konzultantskom tvrtkom Genius Consulting koja okuplja stručnjake za EU fondove i treba pouzdanog partnera s referencama i kapacitetom za pripremiti i provesti projekte. Neki od konkretnih planova pojašnjeni su planom za 2015. godinu.

Nastavljamo s projektom evaluacije strategije Krapinsko-zagorske županije. Projekt je trebao biti završen do kraja 2014., no u pripremi je aneks ugovora kojim će se projekt nastaviti i u 2015. Pred nama je također zanimljiva suradnja s Visokim učilištem Effectus koja bi se trebala temeljiti na radu u zajedničkim inicijativama, organizaciji zajedničkih edukacija, prijavi i provedbi zajedničkih projekata, savjetovanju.

Nastavljamo i sa suradnjom s Uredom Europske komisije u RH. Razgovaralo se i o nužnosti otvaranja radnog mjesta izvršnog voditelja ureda EEF-a.

Comments are closed