Europski edukacijski forum održao je tribinu “Biciklom na posao” u okviru Europskog tjedna sporta i projekta “Shaping and debating the future of European Union”.

 

U okviru manifestacije “Europski tjedan sporta”,  u subotu, 12. rujna, Europski edukacijski forum  (EEF), udruga civilnog društva koja djeluje na području obrazovanja i savjetovanja za europska pitanja te uključivanja u programe i aktivnosti koje nudi EU, organizirala je tribinu “Biciklom na posao”, s ciljem informiranja sudionika o akcijama koje EU potiče u sferi sporta, a kojima se promiče suradnja, dijalog i važnost sporta za sve građane.

U suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta, u sklopu manifestacije Europskog tjedna sporta od 7. do ­13.rujna 2015., koji se u Hrvatskoj održava po prvi put, na tribini sudjelovali su Ana Nahod, predstavnica Agencije za mobilnost i programe Europske unije, Veleposlanstvo Kraljevine Danske, Marko Stančec predstavnik Sindikata biciklista, te Goran Kuprešanin, predstavnik udruge Moj bicikl. Raspravu je moderirao Srđan Kerčević.

“Cilj ove tribine je potaknuti na raspravu o potrebi razvoja održivog prometa, koji uključuje i poticanje odlaska biciklom na posao, što je trend u mnogim razvijenim zemljama Europske unije, ali i potaknuti na raspravu o kvaliteti urbane infrastrukture koja omogućuje održivi promet i zdrav  život. Razmjena iskustava i isticanje pozitivnih primjera te upućivanje na programe koji omogućuju razvoj ovog oblika prometa, potiču razvijane hrvatske kulture biciklizma te povezivanje s drugim razvijenim zemljama Europske unije.”, poručuju iz Europskog edukacijskog foruma.

U okviru programa “Europa za građane”, u suradnji s organizacijama iz Estonije, Malte i BiH, Europski edukacijski forum provodi projekt „Shaping and debating the future of EU“, kojem je cilj informirati i educirati razne ciljne skupine u RH na nacionalnoj i lokalnoj razini o aktualnim temama i politikama Europske unije, kako bi se dostupnim mehanizmima i instrumentima potaknula veća uključenost u proces stvaranja europskih javnih politika.

Više pogledajte i na facebook stranici Europskog edukacijskog foruma ovdje.

Comments are closed