OKRUGLI STOL

Informiranost o EU i kapacitet Hrvatske

za provedbu EU fondova

U ponedjeljak, 18. studenoga s početkom u 09:00 sati Europski edukacijski forum organizira Okrugli stol na temu «Informiranost o EU i kapacitet Hrvatske za provedbu EU fondova» koji će se održati u Kući Europe, na adresi Ul. Augusta Cesarca 6, Zagreb.

Okrugli stol se organizira u sklopu projekta EUčionica 2 kojeg Europski edukacijski forum trenutno provodi s ciljem povećanja informiranosti hrvatske javnosti o Europskoj uniji.

Na ovu zanimljivu temu rapravu će povesti važni dionici iz relevantnih institucija koji djeluju na području provedbe programa EU u Hrvatskoj. Koji su nedostaci informiranja o EU programima te koje strategije i alate koristiti za podizanje razine opće informiranosti neka su od pitanja koja će naši sudionici nastojati odgovoriti u sklopu panela o informiranju.

Tako će u prvom dijelu rasprave posvećenom informiranju govoriti Branko Baričević, voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, Andrea Vidović Čović, voditeljica Odnosa s javnošću Ureda za informiranje Europskog parlamenta te Ana Odak, voditeljica Samostalne službe za informativno-obrazovne aktivnosti Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Drugi dio okruglog stola nastavit će raspravu o kapacitetima Hrvatske za uspješno koordinirano djelovanje i provedbu EU fondova gdje će primjere iz dosadašnje prakse svojih institucija iznijeti predstavnici Središnje agencije za financiranje i ugovaranje projekata EU, Matea Spudić i Denis Matas, Srđan Nanić, financijski direktor GONG-a, Emina Bačarka, voditeljica Odjela za financijsko upravljanje i osiguranje kvalitete Ureda za udruge Vlade RH te Albert Jedrejčić, nezavisni stručnjak za EU fondove i financijsko upravljanje projektima.

Na pitanje koliki je kapacitet organizacija civilnog društva da iskoriste dostupna sredstva iz fondova kojima imaju pristup te da provedu projekte odgovor će dati Irena Đokić i Marijana Sumpor, s Ekonomskog instituta u Zagrebu, ujedno predsjednica i potpredsjednica Europskog edukacijskog foruma.

Okrugli stol moderirat će Aida Bagić.

Program i pozivnicu možete preuzeti klikom na ovaj link.

Pozivamo Vas da nam se pridružite u ovoj zanimljivoj raspravi u ponedjeljak, 18. studenoga.

Veselimo se Vašem dolasku!