Održana je početna konferencija projekta “Znanje je ključ”, koji je namijenjen nezaposlenim ženama s područja grada Knina. Radi se o besplatnoj edukaciji za poslove njegovateljice odnosno dadilje.

Projekt je namijenjen nezaposlenim ženama, a o njegovim ciljevima na konferenciji je govorila voditeljica projekta Marijana Mijat, koja je istaknula da će se ovim programom 25 žena osposobiti za poslove njegovateljice i dadilje. Radi se o deficitarnim zanimanjima, zato je jedan od ciljeva edukacije osposobljavanje korisnica za potrebna znanja i vještine, što bi im omogućilo zapošljavanje ili pokretanje vlastitog posla u gradu Kninu, a samim time smanjilo bi se i iseljavanje iz grada.

Predsjednica udruge Europski edukacijski forum Dinka Krčelić  dodala je da će korisnice projekta steći i dodatna znanja i vještine jer se u okviru projekta provode i radionice mekih vještina, jačanja motivacije i samopouzdanja te razvoja korisnih znanja traženih na tržištu rada i u svijetu poduzetništva.

Nositelju i partneru projekta “Znanje je ključ” sada predstoji okupljanje korisnika ciljane skupine, nakon čega kreće edukacija i druge popratne aktivnosti. U Europskom edukacijskom forumu smatraju da će provedba ovog projekta pomoći ne samo sudionicima, već i projektnom partneru Pučkom otvorenom učilištu, gradu Kninu i Županiji.

Nositelj projekta je Europski Edukacijski forum iz Zagreba, a partner je kninsko Pučko otvoreno učilište. Vrijednost projekta je 1.045.222,99 kuna i traje 18 mjeseci.

Detalje o projektu pročitajte ovdje.

U prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Knin u utorak, 18. veljače 2020. u 12,30 sati održat će se radionica o osposobljavanju i edukacijama za sve zainteresirane, a planirani početak je u ponedjeljak, 24. veljače 2020. Nastava od 500 školskih sati će se provoditi od ponedjeljka do četvrtka.

Više informacija i prijave:

EUROPSKI EDUKACIJSKI FORUM

Marijana Mijat, voditeljica projekta
marijana.mijat@zg.t-com.hr

Ante Čavlina, asistent voditeljice projekta
ante.cavlina@gmail.com 

098 9237 982

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE KNIN
4.gardijske brigade 11., Knin

Radno vrijeme:
Ponedjeljak – Petak 8:00 – 16:00h

www.pou-knin.hr

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Europskog edukacijskog foruma.

www.esf.hr

www.strukturnifondovi.hr

Knin, 29. studenoga 2019.

Comments are closed